Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Filozofski u novoj zgradi: Umjesto na šest lokacija svi studenti napokon pod istim krovom

MojFaks | Vijesti, 08.06.2017.Filozofski u novoj zgradi: Umjesto na šest lokacija svi studenti napokon pod istim krovom

Na sjednici Vlade održanoj 1. lipnja ove godine donesena je odluka o odobrenju sredstava za kupnju zgrade Brodomerkura za potrebe Filozofskog fakulteta.

Rektor splitskog Sveučilišta, Šimun Anđelinović, zadovoljan je tom odlukom Vlade. "Smatramo da je ova odluka izvrsna jer je fakultet do sada radio na šest lokacija. Sada ulazi u šire područje Kampusa, gdje studenti mogu koristiti sve njegova sadržaje", kazao je Anđelinović za portal Dalmacija danas.

"Što se tiče zgrade Filozofskog fakulteta i nove zgrade, to je veliki dar za naš fakultet. Mi se dosita nadamo da ćemo novu akademsku godinu početi pod jednim krovom i da će tako oživiti kampus u još većoj mjeri nego je to bio slučaj do danas. Smatram da je to za suradnju fakulteta i samog fakulteta unutar odsjeka od neprocjenjive važnosti. Zahvaljujem se svima koji su omogućili, prije svega našem rektoru", komentirao je za Dalmacija danas dekan Filozofskog fakulteta u Splitu, Aleksandar Jakir, za vrijeme održavanja Shift konferencije u Splitu.

Zgrada će biti stavljena u funkciju Sveučilišta, Filozofskog fakulteta, rektorata i drugih sadržaja.

"Sredstva će većim dijelom osigurati Vlada, a dijelom će to biti naša sredstva. (...) Među njima će biti i jedan mali poduzetnički inkubator. Imat ćemo nastavak ove priče gdje konferencije stvaraju ideje, a ideje se moraju negdje realizirati. Mi sada na Sveučilištu već imamo jedan virtualni inkubator, a sada ćemo dobiti prostor. Smatramo da je ova odluka izvrsna jer je fakultet do sada radio na šest lokacija. Sada ulazi u šire područje Kampusa, gdje studenti mogu koristiti sve njegova sadržaje. S druge strane, realizacija se može napraviti već u sljedećoj školskoj godini, uz manje adaptacije", kazao je Anđelinović.

Novinari su upitali rektora planira li Sveučilište otvaranje nekih novih smjerova.

"Nedostaju nam Njemački i Francuski jezik, a želja je i ambasada da se otvore takvi studijski programi. Upravo u suradnji s upravom Filozofskog fakulteta želimo te studijske programe uzeti jer oni su ključ za realizaciju naše najjače grane, a to je turizam", odgovorio je.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Dalmacija danas
foto: mapio.net/Goran Radošević


Sveučilište u SplituFilozofski fakultetzgrada BrodomerkuraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se