Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Gdje su najkorumpiraniji menadžeri? I gdje je Hrvatska na ljestvici?

MojFaks | Vijesti, 14.01.2014.Gdje su najkorumpiraniji menadžeri? I gdje je Hrvatska na ljestvici?

Korupcija i mito u europskom gospodarstvu očito su uobičajena praksa, pokazala je recentna studija konzultantske tvrtke Ernst & Young. Visokih 39% ispitanika od ukupno obrađenih 3500 pravnih stručnjaka i menadžera tvrde da su svjedočili korupciji u svojim zemljama i to na dnevnoj bazi.

“Plaćanje mita u mnogim zemljama još uvijek je uobičajeno", kaže Stefan Heißner, voditelj istrage o pronevjerama i utajama u tvrtki Ernst & Young.

Zloglasni vođa po korumpiranosti u Europi je Slovenija. 96% ispitanika potvrdilo je postojanje prakse podmićivanja i korupcije u svojoj zemlji. Na drugom i trećem mjestima (među europskim zemljama) slijede Hrvatska s 90% i Ukrajina s 85%. (Nigeriju i Keniju nećemo ni spomenuti!) Osim toga, Grčka, Slovačka, Srbija i Rusija su također na visokih 80%, više-manje.

U Švicarskoj je korupcije najmanje (gle čuda!). Ovdje se 10% menadžera izjasnilo u prilog ovakvih neslavnih poslovnih praksi, a vrhunske ocjene dobile su i skandinavske zemlje: Švedska, Norveška i Finska.
L.B.
Foto: sxc.hu


korupcijaposaokarijeraKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se