Mojfaks.hr u Vijesti

Grad Zagreb dijeli stipendije: 100 sretnika dobit će džeparac 'težak' otprilike 4000 kuna! Provjerite UVJETE

Stipendija Grada Zagreba, prepoznata kao stipendija za izvrsnost, prva je Stipendija koju je Grad Zagreb počeo dodjeljivati svojim najuspješnijim učenicima i studentima.

22. listopada 2020 15:52
Grad Zagreb dijeli stipendije: 100 sretnika dobit će džeparac 'težak' otprilike 4000 kuna! Provjerite UVJETE

Grad Zagreb dijeli stipendije: 100 sretnika dobit će džeparac 'težak' otprilike 4000 kuna! Provjerite UVJETE Foto: MojFaks

Grad Zagreb i ove godine dodjeljuje stipendije za izvrsnost, a u sklopu ovogodišnjeg natječaja dodijelit će ih najviše 96 studentima znanstveno-istraživačkih te najviše 4 studentima umjetničkih sveučilišnih studija u Zagrebu.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu Stipendije imaju studenti sveučilišnih studija koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

...Nije za one s niskim prosjekom u indeksu: Nadareni studenti slabijeg imovinskog stanja – ovo je stipendija za vas!...


• da su, osim iz opravdanih razloga, prosječno godišnje ostvarili najmanje 54 ECTS boda

• da su redovni studenti treće ili četvrte godine preddiplomskog studija, prve ili druge godine diplomskog studija, odnosno treće ili više godine integriranog studija u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne godine studija u Gradu Zagrebu s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 4,00 bez zaostajanja u studiju (osim iz opravdanih razloga, što se dokazuje vjerodostojnom medicinskom dokumentacijom liječnika specijalista)

• da nisu studenti razlikovne godine studija ni apsolventi

• da imaju neprekidno prebivalište u Gradu Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja.

Iznos stipendije utvrđuje se u visini 55% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu u razdoblju od siječnja do kolovoza. Prema podacima na stranici Grada Zagreba, dostupnima ovdje, prosječna je plaća do srpnja u neto iznosu iznosila 7717 kuna, što bi značilo da će stipendisti ostvariti pravo na potporu vrijednu otprilike 4000 kuna. 

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je Stipendija odobrena završava nastavni plan korisnika Stipendije, računajući od 1. listopada 2020. Natječaj je otvoren 15 dana od objave na službenoj stranici Grada Zagreba, a prijave se podnose preporučeno poštom na propisanu adresu.


...Zaklada Mikec raspisala natječaj za dodjelu stipendija nadarenim studentima...


...Stipendije rastu u svim kategorijama! U ovom gradu svi će studenti dobiti VIŠE novca – bez obzira na prosjek...


Više informacija o stipendiji i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći ovdje.

A.Z.
foto: Shutterstock By Euripides

Još vijesti