Mojfaks.hr u Vijesti

iBag – sredstvo prve pomoći za sve šopingholičare

Ne znamo je li ovo odlična vijest povodom nadolazećeg Valentinova, ali na tržištu se pojavila pametna torbica koja vam neće dozvoliti da potrošite previše novaca.

13. veljače 2014 17:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Neki pojedu vrećicu čipsa, neki 10 kuglica sladoleda, a neki odlaze u šoping i ne izlaze iz šoping centra dok ne pokleknu. Svi imamo svoje poroke!

“iBag” bi se mogla pobrinuti za vaše financije! Navodno se zaključava u “kritičnim” trenucima kad ste najskloniji trošiti novac i putem posebnih senzora “pazi” na vaš novčanik, kad uđete u omiljeni dućan također će vam odbiti pristup svojem unutrašnjem plastičnom blagu (karticama, naravno), a koristeći GPS može vam poslati i sms upozorenja na tablet ili pametni telefon kad se nađete u “zoni opasnosti” u kojoj vam prijeti suludo peglanje ili keširanje.

Nastala je na temelju istraživanja koje je pokrenuo creditcardfinder.com.au, a koje je otkrilo da jedan od četiri korisnika kreditnih kartica u Australiji najčešće nema dovoljno sredstava da na kraju mjeseca u cjelosti pokrije troškove šopingiranja, prenosi Daily Mail.



Ova torbica nije rješenje za sve probleme, ali bi mogla pomoći u kritičnim situacijama kad padnete u iskušenje da potošite previše.

L.B.

Još vijesti