Mojfaks.hr u Vijesti

Luksuzna studentska menza: Vino i divljač – na iksicu, molim!

Čini se da se radovi za najluksuzniju menzu ikada bliže kraju! 'Zeleni paviljon', ova pomalo hedonistička menza u čijoj su realizaciji sudjelovali Šumarski i Agronomski fakultet, SC i MZOS, uskoro će se otvoriti.

5. veljače 2014 13:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Projekt na kojem se radi od 2010. godine u realizaciji predviđa objekt s menzom, dvoranom, smještajem za studente i profesore (i to na krovu!), a sve to na kraju Maksimirske šume, zagrebačke zelene oaze.

S dekadentnog menija moći će se naručiti i kušati divljač (zahvaljujući Šumarskom fakultetu) i pijuckati vino (koje su proizveli studenti Agronomskog fakulteta.) Zvuči kao bajka!

"Ovi fakulteti po prirodi su izdvojeni iz grada i studenti koji tu studiraju hrane se u menzi koja je podrumska. Već godinama planiramo ovaj projekt i sad smo konačno osigurali novac za njegovu realizaciju", kazao je Bojan Baletić, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu, a prenio Večernji list.

Šumarski i Agronomski fakultet imaju oko 3000 studenata, a istovremeno će njih 300 moći ručati u novom restoranu.

Svečano otvorenje najavljeno je za početak sljedeće akademske godine, dakle treba se strpiti još malo više od pola godine pa krenuti putem ove Nedođije.

"Osim standardnog 'menzaškog' menija naša ideja je da se na posebnoj ponudi nađe i ono što studenti sami proizvode i uzgajaju, vino i divljač. Osim toga, restoran je zamišljen i kao prostor razmjene ideja, naročito dvorana koja će imati 100 mjesta pa će tako služiti za prezentacije, seminare...", kazao je prorektor Baletić.

Studenti će i sami sudjelovati u gradnji Zelenog paviljona čije idejno je rješenje napravio studio 3LHD.

"U dogovoru s arhitektima naši studenti sa Šumarskog fakulteta radit će drvenariju, a plan je i da se kućice koje bi trebale biti smještene na krovu rade od drveta iz naših šuma", dodao je Baletić. Zeleni paviljon neće biti rezerviran samo za studente. 

Sveučilište je u pregovorima s Gradom Zagrebom da ga izletnicima ponudi kao jednu od destinacija Maksimirskog parka, a prorektor je najavio: "Bili bismo otvoreni za javnost s posebnim ponudama i cijenama."

foto: arhitekt.hr

Još vijesti