Već si registriran?

Logiraj se!


Zaboravljena lozinka?

zatvori

Još se ne znamo?

Registriraj se!
Sa svojim korisničkim računom možeš sudjelovati u grupi svojeg fakulteta, skidati skripte, pratiti ispitne rokove. Sadržaj portala bit će prilagođen tvojim postavkama.

* najmanje 5 znakova

* najmanje 5 znakova

* adresa mora biti valjana

Muško Žensko


Neobične stvari koje možete studirati

Objavljeno 27.03.2012. u Vijesti

Dok kod nas studenti provjeduju i pišu peticije te se bore da se ne zatvore određeni odjseci na fakultetima, u inozemstvu nemaju tih problema već izmišljaju stvari, točnije kolegije pomoću kojih će privući više studenata. Već smo čuli kako na jednom američkom fakultetu možete studirati na osnovi stihova popularnog glazbenika Jay-Z-ja, ali to je tek mali dio onoga što se može studirati, a sasvim je neobično i kod nas zasigurno nedostižno još stotinu, ako ne i više godina.

Neobične stvari koje možete studirati

Kolegij posvećen igrama riječi, Lady Gagi, Zombijima i mnogi drugi

Na Sveučilištu Princeton postoji cijeli kolegij posvećen igrama riječi, a u sklopu nastave studenti se natječu primjerice u igranju Scrabblea.

Na Sveučilištu Sjeverna Karolina postoji predmet 'Sociologija slave i Lady Gage' na kojem se uči o fenomenu slave na primjeru ove poznate pjevačice. Ipak, ako mislite da studenti ondje preslušavaju i pregledavaju njezine spotove, nije tako. Pjevačica je tek primjer slavne osobe na kojem se temelje predavanja.

Na Sveučilištu Columbia postoji neobičan predmet za sve ljubitelje – zombija. Ondje se studira sve o zombijima u modernoj kuturi, njihova povijest i značenje u filmovima, stripovima i tekstovima. Na istom fakultetu postoji i kolegij 'Biologija Jurskog parka' u kojem se može naučiti baš sve o dinosuaima te dobiti odgovore na pitanja kao što su: 'Jesu li ptice doista dinosauri? I 'Jesu li dinosauri imali roditeljske instinkte?'

Na Sveučilištu Belmont postoji kolegij slikovitog naziva 'Vidi, pile!' Ne, ovdje nećete učiti o tajnama peradarske industrije već o distrakcijama i o tome kako one pomažu da lakše spoznamo stvari. Prilično filozofski nastrojen kolegij, priznat ćete.

Na Sveučilištu Swarthmore postoji kolegij koji se bavi poviješću video igrica. Uz povijest uči se i o kulturnoj važnosti igrica te njihovom utjecaju na zabavnu industriju.

Ako ste mislili da su ovo svi neobični kolegiji, prevarili ste se. Za kraj spomenimo još neke – falus, ovako se zovi kolegij na jednom fakultetu, a studira se sve što je povezano s falusom, njegova važnost, fetišizam i slično. Postoji i kolegij na kojem se studiraju izmišljeni jezik, a neki od njih su klingonski i esperanto. Nadalje, postoji i kolegij koji se bavi pitanjem važnosti televizije u svakodnevnom životu.

Eh, da se barem koji sličan kolegij otvori i na nekom od naših fakulteta, ne bi bilo loše, zar ne?

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


TAGOVI: studenti, kolegij, Lady Gaga


Pročitaj još

Studentica uhićena nakon što je snimala pornić u knjižnici!

Kendra Sunderland postala je zvijezda svog kampusa (ali i nekih porno sajtova) nakon što je snimila p...

Najljepši studentski domovi na svijetu

U ovim studentskim domovima nećete naići na male, tijesne sobe, jedan WC na cijeli kat ili malu, sta...

Najcool menza u Hrvatskoj: pogledajte gdje će jesti šibenski studenti!

Za interijer studentskog restorana SKVUŠ, gdje će biti 70 sjedećih mjesta, zaslužan je šibenski A...


Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se