Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Odluka je pala: Ponovno počinje blokada Filozofskog fakulteta u Zagrebu

MojFaks | Vijesti, 23.11.2009.Odluka je pala: Ponovno počinje blokada Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta na današnjem su plenumu ponovno izglasali blokadu fakulteta koja će se odvijati po istim principa kao i ona u travnju...


Na dvoipolsatnoj sjednici u najvećoj dvorani fakulteta bilo je oko 700 studenata od kojih se 80% izjasnilo za blokadu.

 

Ranije tijekom dana njihovi kolege u Puli, Rijeci i Splitu su također počeli s novim studentskim buntom.

"Ono što tražimo, zbog čega vodimo ovu borbu i zbog čega ćemo je voditi sve dok je i ne dobijemo jest zakonski osigurano potpuno javno financirano obrazovanje na svim razinama zaključno s poslijediplomskim studijem" - kazali su medijima predstavnici Nezavisne studentske inicijative Pula danas kada su započeli s blokadom nastavnog procesa na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Studenti riječkog Filozofskog fakulteta okupljeni u Nezavisnu inicijativu danas su također blokirali nastavu u jednoj od predavaonica ustanove u kojoj je za našeg posjeta sjedilo njih 15-ak. No, nastava se na fakultetu ipak normalno odvijala.

"Probudili" su se i nezadovoljnicii na splitskom Sveučilištu poredvođeni Nezavisnom studentskom inicijativom – Split te najavili moguće ponovne prosvjedne akcije.

Jutarnji list


studentski prosvjediblokada fakultetafilozofski fakultetslobodni filozofskistudentiprosvjedifaksstudiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se