Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Bolje da sjednete ako ćete ovo čitati! Ako sakupite 45 ECTS-a ove godine, mogli biste se JAAAAKO razveseliti... A stižu i dodatni rokovi

MojFaks | Vijesti, 26.05.2020.Bolje da sjednete ako ćete ovo čitati! Ako sakupite 45 ECTS-a ove godine, mogli biste se JAAAAKO razveseliti... A stižu i dodatni rokovi

Ulaskom u šesti mjesec, ljetni semestar podrazumijeva i izvođenje ispitnih rokova.

Studenti već više od dva mjeseca nastavu prate online putem. Tijekom četvrtog i petog mjeseca, prošli su i kroz online kolokvije, a uskoro na red stižu i ispiti. Godina je bila izazovna: prvo je nastavu iz rutine izbacila pandemija koronavirusa, a onda ju je "poljuljao" i potres koji je pogodio Zagreb. 

...Iznenađujuća odluka zagrebačkog fakulteta – od 1. lipnja svi se vraćaju u predavaonice! Studenti nezadovoljni: 'Zašto je to sada potrebno?'...


Studenti su se vraćali kući, napuštali domove, selili se, pratili online nastavu, a po anketama i izjavama sugovornika tijekom dva mjeseca često nisu bili zadovoljni sveukupnom organiziranošću nastave. Na kraju, mnogi upitnici i dalje su prisutni, a oni kada i kako će izgledati rokovi još uvijek stoje.

Kako bi studentima barem malo olakšao nadolazeći period provjera znanja, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, na inicijativu zamjenice predsjednika Josipe Smoljo u suradnji s Rektorom, poslao je preporuku svim dekanima o uvođenju dodatnih ispitnih rokova s obzirom na sve okolnosti i nedaće koje su studente pogodile ove akademske godine. 

"...upućen je prijedlog Rektoru da redovni studenti koji u akademskoj godini 2019./20. ostvare 45 ECTS bodova ili više, ne moraju plaćati participaciju u troškovima studija. Prijedlog je naišao na odobrenje Rektora te će se o istom odlučivati na senatu u 6. mjesecu", objavio je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na Facebooku.

 Pismo rektora prenosimo u cijelosti.

"Poštovani dekanice i dekani,

Kako bismo uspješno završili ovu akademsku godinu svakako preporučujem da, s obzirom na opravdane okolnosti (pandemija COVID-19 i potres), kao čelnici svojih sastavnica olakšate studentima studiranje tijekom ispitnih rokova nadopunom Kalendara ispitnih rokova. Potrebno je voditi računa o svim okolnostima u kojima se studenti nalaze, stoga preporučujem i predlažem da donesete odluku o određivanju izvanrednih ispitnih rokova u akademskoj godini 2019./2020.  te tako studentima olakšate vremensku organizaciju izlazaka na ispite i polaganje predmeta. 

...83% studenata ne želi ljeto provesti na faksu: 'Koja je onda svrha online nastave?' Evo koga krive i što poručuju profesorima...


S poštovanjem,
Rektor Damir Boras"

I s uvođenjem dodatnih rokova, kao što se i pretpostavljalo, radno je ljeto pred studentima. 

A.Z.
foto: unizg.hr


studentistudentski zbordodatni rokoviECTSplaćanje participacijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se