Mojfaks.hr u Vijesti

Prestrašno: Profesor u susjednoj državi nagovorio studente da zapale automobil njegove bivše žene

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz susjedne države, točnije iz Vršca. Ondje je policija odvela na ispitivanje dva studenta pod sumnjom da su zapalili automobil, a veliki obrat dogodio se kada su mladići rekli da ih ne na ovo nedjelo nagovorio profesor s fakulteta.

27. studenog 2018 11:02
Prestrašno: Profesor u susjednoj državi nagovorio studente da zapale automobil njegove bivše žene

Prestrašno: Profesor u susjednoj državi nagovorio studente da zapale automobil njegove bivše žene Foto: MojFaks

Nezapamćeni incident uzdrmao je Zrakoplovnu akademiju u Vršcu, kada je otkriveno da je profesor A. P. (40), rekao dvojici studenata da zapale automobil njegove bivše supruge, piše Blic. Naime, sve je počelo krajem listopada kada je, kako se sumnja, profesor A. P. prišao studentu akademije S. S. (21) i iznio mu svoj prijedlog o paljenju automobila njegove bivše supruge M. P. V. Zatim, student S. S. povezuje profesora sa svojim prijateljem, također studentom i vršnjakom N. T. i njih trojica dogovaraju kako i kada će izvesti ovo djelo.

Studenti koji su zapalili auto vjerojatno se školuju za buduće pilote... foto: Pexels

"Profesor se sastao sa studentima kada se dogovorio s njima da N. T. zapali automobil njegove bivše supruge. Mladić je pristao to napraviti i 30. listopada je S.S. povezao N.T. s profesorom i s njim u dogovoru polio je benzinom kotače njenog Ford Focusa i zatim ga zapalio.", kaže izvor Blica upućen u slučaj.

Profesor negira optužbe


Studenti su ubrzo nakon incidenta zadržani u policiji i dali izjave. Kako saznaje Blic, mladići su sklopili sporazum s Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivice, prema kojem su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom provjere od četiri godine. Oni su osuđeni za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

...Degutantni SMS-ovi: Brucošica iz Srbije profesora prijavila za seksualno uznemiravanje i pokazala kakve joj je poruke slao...


Međutim, profesor A. P. je negirao sve optužbe. Kako Blic neslužbeno doznaje, profesor nije priznao navođenje studenata da zapale automobil njegove bivše žene. Njemu je nakon toga sud na prijedlog tužilaštva odredio pritvor. Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, SMATSA d.o.o Beograd tražit će informacije od nadležnog tužilaštva i policije te će surađivati u vezi s ovim slučajem.

Ivana Petrić
izvor: Blic
foto: Pexels

Još vijesti