Mojfaks.hr u Vijesti

Privlače visokoobrazovane mlade: U ovom hrvatskom gradu nudit će stanove za 'siću' i zemljišta za kunu

Za kupce zgrada planiraju se i poticaji njihove obnove. Vodnjan obiluje praznim stanovima i zgradama, zapuštenim kućicama, a mnoge od njih su u vlasništvu Grada.

10. kolovoza 2017 16:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nekretnine u staroj jezgri Vodnjana gradska će uprava kroz program poticanja stanovanja ponuditi mladim i obrazovanim obiteljima po povoljnim cijenama, a neizgrađena zemljišta dat će za izgradnju obiteljskih kuća po modelu prava građenja po godišnjoj naknadi od jedne kune za četvorni metar, piše Glas Istre.

Kako je gradonačelnik Klaudio Vitasović objasnio, već su sada identificirane neke nekretnine koje će ući u ovaj program, na njihovom evidentiranju radi se i dalje, a prve natječaje može se očekivati već na jesen.

Program se zove "VodYoung", u slobodnom prijevodu igra riječi mogla bi se prevesti kao "Mladi Vodnjan", pa se i iz imena vidi da je namijenjen mladima koji bi na ovaj način trebali riješiti stambeno pitanje i pritom napučiti opustjelu staru jezgru.

"Ovo je izuzetno važna i povoljna odluka za naše mlade čime bismo spriječili iseljavanje. To je način i kako u Vodnjan dovesti visokoobrazovane ljude", rekao je Vitasović na sjednici Gradskog vijeća Vodnjana u utorak, kada su vijećnici i jednoglasno podržali ovaj program.

L.B./izvor: Glas Istre
foto: http://vodnjandignano.com

Još vijesti