Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Iz SC-a poručili: Ovih 5 uvjeta morate ispuniti ako se želite vratiti u studentski dom

MojFaks | Vijesti, 20.04.2020.Iz SC-a poručili: Ovih 5 uvjeta morate ispuniti ako se želite vratiti u studentski dom

Studentski centar objavio je niz kriterija koje svaki student mora ispuniti prije nego što se želi vratiti u studentski dom. Osim valjane e-propusnice, studenti moraju ispuniti još nekoliko važnih uvjeta.

Svi studenti koji se planiraju vratiti u studentski dom, bilo po stvari ili na nastavak stanovanja, obvezni su ispuniti sve proceduralne uvjete koje je objavio Studentski centar. Provjerite koji su to prije nego što se odlučite vratiti u Zagreb.

1. Prije povratka u studentski dom prethodno se najaviti upravi studentskog doma.

2. Svaki student prilikom povratka mora predočiti valjanu e-propusnicu.

...Zatražila sam propusnicu za 'povratak u mjesto studiranja': Evo kako je to izgledalo i što se dogodilo FOTO...


foto: screenshot@e-građani

3. Povratak u studentski dom moguć je samo uz predočenje dokaza o zdravstvenom stanju izdanom od nadležne epidemiološke službe ili obiteljskog liječnika opće prakse iz mjesta u kojem ima prebivalište, kojom dokazuje da nije pod mjerama samoizolacije niti da trenutno pokazuje znakove respiratorne infekcije - povišena temperatura, suhi kašalj, kratki dah. Ovaj dokaz je obavezan.

4. Sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje MZO-a, nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju.

...Oboljeli studenti ne bi smjeli boraviti među drugim kolegama? Samoizolacija u studentskom domu ipak – NIJE MOGUĆA...


5. Boravak u studentskom domu mora biti sukladan propisanim preventivnim mjerama zaštite od COVIDa-19.

...'Izbačeni kao smeće' ili ipak ne? Potez koji je podijelio javnost: Evo koliko je studenata izašlo, a žrtava potresa ušlo u dom na Cvjetnom...


Stanari SD Cvjetno naselje ne mogu se vratiti u dom


S obzirom na to da se u SD Cvjetno naselje trenutno nalaze stanovnici grada Zagreba koji su ostali bez krova nad glavom uslijed razornog potresa koji je pogodio Zagreb i širu okolicu, studenti se još uvijek ne mogu vratiti na Cvjetno. Također, napominju da povratak studenata u SN "Cvjetno naselje" nije dozvoljen osim za preuzimanje vlastitih stvari prema utvrđenom protokolu.

Obavijest na vratima u SD Stjepan Radić...foto: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - Sava

Ovaj naputak potrebno je poštivati i u slučajevima kada student dolazi po osobne stvari te se ne planira zadržavati u studentskome domu.


...Iseljeni studenti prijete SC-u: Provjerili smo imaju li temelja za tužbu koju najavljuju... Čini se da uopće ne bi trebali pokušavati...V.S.
foto: arhiva, MojFaks


studentistudentski dompovratakprotokoluvjetikriterijiSCZagrebpreventivne mjereKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se