Mojfaks.hr u Vijesti

Student s Harvarda osmislio tortu u spreju!

Ne znamo jel' ga nadahnuo sprej za slobodne udace sa Svjetskog prvenstva ili kolegij "Znanosti kuhanja" koji je pohađao, ali jedno je sigurno - ovaj proizvod ili ćete voljeti ili prezirati iz dna duše...

22. srpnja 2014 16:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Za ovu dvojicu studenata s Harvarda, izgovor da jedu kolače mogao bi se pretvoriti u izum života!

John McCallum, 20-godišnjak iz Louisiana, sanjario je o tortama i kolačima na predavanju “Znanosti kuhanja” još dok je bio brucoš. Jednom je prilikom promatrao kako jedan od polaznika istog kolegija na tortu istiskuje šlag iz spreja i pomislio zašto ne sprejati kolače? Je li to uopće moguće?

John i njegova djevojka i kolega student Brooke Nowakowski krenuli su ostvariti Johnove maštarije i pokazati svijetu da torta iz spreja nije neizvediva ideja. Na Harvard Innovation natjecanju predstavili su ovaj neobični izum za koji su osvojili prvu nagradu u iznosu od 10 tisuća dolara.

Njihova torta u spreju “Spray Cake” lako se priprema! Dovoljno je raspršiti smjesu za tortu po posudi u kojoj je planirate ‘ispeći’, posudu zatim gurnete u mikrovalnu na jednu minutu i voila! Torta se može poslužiti! Može se peći i u pećnici, no cijeli proces traje puno kraće zbog mjehurića unutar smjese koji služe za ‘dizanje’ tijesta.



Najozbiljniji ispit bio je podvrnuti ovu tortu nepcu šefice Joanne Chang, koja je nadahnula cijelu ovu ideju. Joanna je kušala tortu i dala joj zeleno svjetlo!

Trenutno planiraju pronaći proizvođača i plasirati ovu tortu u spreju na tržište.

L.B./izvor: Newser

Još vijesti