Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti nisu promiskuitetni: tijekom studiranja promijene puno manje partnera no što se misli

Ispitivanje seksualnih navika studenata, provedeno na portalu Hexjam, pokazalo je da ipak nisu onoliko promiskuitetni kako ih se često smatra. Najveći broj studenata tijekom faksa promijeni samo jednog partnera.

26. lipnja 2015 16:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Gotovo trećina studenata tijekom studiranja ima samo jednog seksualnog partnera, pokazalo je novo istraživanje. Godišnje istraživanje \'Hexjam Student Sex Survey\' otkrilo je da čak 44% studenata tijekom studiranja imaju jednog do dva partnera, a 30% ih ima samo jednoga. Ispitivanjem je obuhvaćena 5802 osoba.

Ovi rezultati pružaju snažan kontrast slici popularnoj slici studentske populacije kao promiskuitetne i razularene.
Također je otkriveno da 40% studenata nikad nije imalo aferu samo za jednu noć, a 8% ih je djevaca/djevica.



Nadalje, gotovo polovina ispitanika (48%) trenutno je u vezi, a od njih 54% u vezi koja traje dulje od godine dana. Preko trećine ispitanika izjavilo je da se seksa samo jednom ili dvaput tjedno.

Čini se da većina mladih ipak prakticira monogamne veze, a samo manjina odgovara slici studenata kao promiskuitetnih i seksualno hiperaktivnih članova zajednice.

No, kad imaju takav stil, onda ga doista imaju!

21% ispitanika tvrdi da je u jednom danu imalo seks s više od jedne osobe dok je 4% njih izjavilo da su tijekom studija imali preko 20 seksualnih partnera.

Čini se da ponekad ne treba vjerovati stereotipima.

L.B./izvor: Hexjam
foto: arhiva

Još vijesti