Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti pali na pod i pravili se mrtvi u Parlamentu, Predsjednik ostao imun: 'Slobodno lezite, ali sutra imam sjednicu pa morate dotad otići'

MojFaks | Vijesti, 26.06.2019.Studenti pali na pod i pravili se mrtvi u Parlamentu, Predsjednik ostao imun: 'Slobodno lezite, ali sutra imam sjednicu pa morate dotad otići'

Tijekom sjednice u Parlamenta u Berlinu, studenti su se bacili na pod i pravili se da su mrtvi u znak protesta zbog politike koju njemačka Vlada vodi prema klimatskim promjenama.

Dvadesetak studenata je leglo na pod ispred predsjednika Bundestaga Wolfganga Schaublea, a nekoliko njih držalo je i natpis 'Vaša politika o klimi= katastrofa', prenosi rt.com.


Predsjednik Schauble gotovo uopće nije reagirao na ovaj čin studenata te im je samo poručio "da slobodno mogu ležati, ali da dan nakon ima sjednicu parlamenta koju mora održati pa moraju otići dotad".
Sjednica pod nazivom 'Mladi i Parlament' koja se održala 4. lipnja zapravo je bila simulacija u kojoj je 300-tinjak studenata sjedilo u Parlamentu, a nekolicina studenata aktivista htjela je iskoristiti priliku kako bi pokazali stav o klimatskim promjenama o kojima, kako oni smatraju, njemačka Vlada ne vodi računa, piše rt.com.P.H.

Izvor: rt.com/ 6yka.com

Foto: Screenshot Youtube kanala euronews
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se