Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti pokrenuli novi turistički obilazak Zagreba: samo pratite goluba i ludo se zabavite!

Započelo ‪#‎điranje‬ noćnim životom jer metropola nije dosadna tijekom ljeta! Điraj po Zagrebu, prati goluba i ludo se zabavi. Jer ovaj grad i ljeti je živ!

6. srpnja 2015 13:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stalno su slušali kako se u Zagrebu ljeti ništa zanimljivo ne događa pa su stvari odlučili uzeti u svoje ruke. Studenti Martina Kozić i Matija Slišurić pokrenuli su novu turističku turu, namijenjenu prvenstveno mladima – Đir po Zagrebu.

"Našim su vršnjacima klasične turističke ture dosadne pa smo im odlučili ponuditi nešto novo. Mnogi nam kažu da smo jako ambiciozni i pomalo idealistični, ali mi vjerujemo u svoj projekt", objasnila je Martina Kozić, studentica 4. godine Pravnog fakulteta koja se već šest godina bavi promocijom i organizacijom događanja, no ovo joj je prvi turistički pothvat.

"Poanta ture je da ona nije namijenjena samo strancima nego i mladim Zagrepčanima koji se žele dobro zabaviti u svom gradu tijekom ljetnih mjeseci", istaknuo je Matija Slišurić, student 3. godine na Tehničkom veleučilištu te napomenuo kako ih je jako iznenadio interes za prvu turu koja se održala u subotu, 4. srpnja.

Za sudjelovanje se može prijaviti na službenoj Facebook stranici projekta ili se jednostavno može javiti golubu kada se naiđe na njega u gradu. Naime, zaštitni znak ture je golub jer je, smatraju studenti, prepoznatljiv simbol Zagreba. Stoga i svi animatori koji promoviraju i vode turu nose masku goluba.



Đir po Zagrebu počinje svake večeri u 21 sat, a cilj je upoznati polaznike s najboljim mjestima za izlazak. Tako se sa zagrijavanjemkreće u Swanky Gardenu u Ilici ili u Booze&Blues Baru u Tkalčićevoj ulici. Zabava se nastavlja uz koktele u Maraschino Baru u Margaretskoj ulici od 23.30 sati. Već u jedan sat poslije ponoći party se nastavlja u novouređenoj kavani Johann Franck, nakon čega će se do ranih jutarnjih sati tulumariti u Pepermintu.

"Tura nije fiksna jer ćemo ponekad, ovisno o individualnim željama polaznika, mijenjati mjesta za izlazak", rekli su studenti i napomenuli kako su ugostitelji bili oduševljeni kada su im se obratili s prijedlogom.

Svi sudionici ture dobit će narukvicu s kojom će moći besplatno ući na sve lokacije, a u klubovima će imati i po jedno besplatno piće. Na početku ture svi će dobiti i tematske majice, a za cijeli će paket biti potrebno izdvojiti oko 200 kuna. No cijena može biti i niža, sve ovisi o paketu koji se odabere. U planu je i pokretanje dnevne ture koja će turiste upoznati s najboljim restoranima u gradu.



L.B./izvor: Večernji list
foto: Facebook

Još vijesti