Mojfaks.hr u Vijesti

'To je Alf!': Profesor smislio super foru da provjeri čitaju li studenti silabuse

Joseph A. Howley, profesor na elitnom Sveučilištu Columbia u New Yorku odlučio je svojim studentima pružiti malo uranjenu varijantu potrage za uskršnjim pisanicama.

16. rujna 2015 17:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U silabus svog kolegija ubacio je jednu foru koja će mu otkriti koliko studenti uopće čitaju silabuse...

Duboko u dokumentu nalazi se Howleyev natpis: "Ako ste došli ovako daleko, molim vas da na Google-u pronađete sličicu tv-lika iz 80-ih godina – Alfa – i pošaljete mi ju je mailom uz naslov \'To je Alf!\' "





Howley se ovog pokusa dosjetio kako bi provjerio koliko su studenti zaista zainteresirani za silabus nekog kolegija, teme koje će u sklopu predavanja proučavati i obrađivati, ali i za popis literature koji je svakim silabusom predviđen. Primijetio je da puno studenta uopće ne čita silabuse nego se na kolegije prijavljuje jer čuju da su lagani ili zanimljivi, ali prvom prilikom kad \'zagusti\' jednostavno se ispisuju i više ne dolaze na predavanja.



Čini se da su njegovi studenti doista pažljivo čitali silabus kolegija i da su zaista zainteresirani za ono što će na kolegiju učiti jer je do danas, par dana nakon njegovog eksperimenta, gotovo 85% studenata poslalo mail sa Alfovom sličicom.

L.B./izvor: Mashable
foto: Google, Twitter

Još vijesti