Mojfaks.hr u Vijesti

Trikovi kako uskladiti posao i faks

Rijetki su oni studenti koji uspijevaju uskladiti posao i fakultet, ali uz malo organizacije i motivacije, i to je moguće.

6. veljače 2015 16:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uz naporan raspored na faksu, koji je još student u stanju raditi?! Rijetki su oni koji uspješno usklađuju obaveze i posao. Natrpan fakultetski raspored većini studenata onemogućuje pronalazak posla, a o tome hoćeš li raditi, ovisi o fakultetu na koji ideš i prirodi posla. Ipak, postoje studenti koji balansiraju posao i faks. Zato je kao zaposleni student bitno napraviti plan i pridržavati ga se.
Donosimo nekoliko malih trikova kako uspješno balansirati između posla i faksa.


Posao s fleksibilnim radnim vremenom
Studentski posao je ionako teško naći, a kamoli firmu u kojoj ćeš moći dolaziti i odlaziti kada hoćeš. Ipak, to nije nemoguće. Oglasna ploča Student servisa sadrži hrpu poslovnih ponuda, a za posao se možeš raspitati i kod frendova ili kolega s faksa. Netko od njih će ti sigurno preporučiti neku firmu.

Organizirati vrijeme
Posao koji ima fleksibilno radno vrijeme je idealan jer sam možeš sastavljati svoj raspored i prilagođavati ga obavezama na faksu. Neka fakultetske obaveze budu prioritet, a tek onda raspored na poslu. Dobro si organiziraj vrijeme, ali nemoj se pretrpavati obavezama. Zapiši se na rasporedu samo za one dane za koje si sigurna da možeš raditi i odredi optimalnu satnicu.

Posao blizu fakulteta

Pokušaj pronaći posao blizu fakulteta. Tako ćeš uštedjeti vrijeme koje gubiš putujući javnim prijevozom.

Pauze na poslu
Umjesto da pijuckaš kavicu na poslu, pauzu možeš iskoristiti za rješavanje zadaće, čitanje knjiga ili skripti. Također, ako imaš priliku uhvatiti \'rupu\' tijekom radnog vremena, iskoristi ju za čitanje ili ponavljanje.

Motivacija i dobra volja

Samim time što si odlučio raditi uz fakultetske obaveze je velika stvar, a to sigurno ne bi činio ako nemaš dobar razlog i motivaciju. Bez obzira koji tvoj motiv bio, s vremena na vrijeme je dobro prisjetiti se razloga zbog kojeg to radiš. 

I.Č.
foto: Shuttestock

Još vijesti