Mojfaks.hr u Vijesti

U Osijeku uskoro suvremeni studentski dom: Bit će mjesta za 796 studenata!

Novi studentski paviljon u Svačićevoj postat će dom za 796 studenata na jesen iduće godine.

23. srpnja 2019 17:03
U Osijeku uskoro suvremeni studentski dom: Bit će mjesta za 796 studenata!

U Osijeku uskoro suvremeni studentski dom: Bit će mjesta za 796 studenata! Foto: MojFaks

Ovaj moderni paviljon prostire se na 17 tisuća četvornih metara. Uprava Sveučilišta u Osijeku poručuje da sve ide prema planu i da studenti u novom domu mogu očekivati najviše standarde, piše Glas Slavonije.

Do kraja travnja sljedeće godine trebaju se završiti građevinski radovi. Tada kreće opremanje doma, koji bi trebao biti spreman za useljenje do listopada 2020. godine kada počinje nova akademska godina. Solarne će ćelije na krovištu i u staklenom pročelju proizvoditi struju za potrebe doma, sobe će biti klimatizirane, s brzim internetom, samo su neke od prednosti ovog moderniziranog studentskog doma.

...Pa tko ovdje ne bi htio studirati: Najmoderniji studentski kampus u Hrvatskoj ostavit će vas bez teksta! FOTO...


Završetkom novog paviljona  gotovo svi studenti koji imaju potrebu za ovakvu vrstu smještaja, ponajprije oni koji dolaze izvan Osijeka i oni slabijeg socioekonomskog statusa, moći će je ostvariti.

Smještaj će biti omogućen za 1445 studenta u trima domovima. Naime, novi dom veličinom premašuje smještajne kapacitete dvaju postojećih - u susjednom je domu u Svačićevoj 476 ležaja, a 193 u obližnjem "starom" domu u Ulici I. G. Kovačića, piše Glas Slavonije.

 ​"Od oko 18.000 studenata na Sveučilištu 73 % je onih koji nisu iz Osijeka i ovdje traže smještaj. Trenutno imamo oko 5 % pokrivenosti nedomicilnih studenata smještajem u domovima, a ovime ćemo taj postotak podići na 12 %. Za studente u nepovoljnom položaju namijenjeno je 537 ležajeva, odnosno 67 % kapaciteta. Ukupno deset soba je za invalide. Sve to znači da ćemo podići studentski standard i olakšati studentima kojima su financije ili neki drugi socijalni razlozi prepreka studiranju.", ističe prof. dr. sc. Drago Šubarić.

A.Z.
Izvor: Glas Slavonije
Foto: http://www.unios.hr

Još vijesti