Mojfaks.hr u Vijesti

Veliko studentsko darivanje krvi: donori besplatno ručaju u menzi

U prostorijama Studentskog centra u Zagrebu, u Savskoj 25, u tijeku je najveća studentska humanitarna akcija darivanja krvi u Zagrebu.

16. prosinca 2015 15:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U prostorijama Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu, 16. prosinca, održava se \'Veliko studentsko darivanje krvi\' – najveća studentska humanitarna akcija ovoga tipa u glavnom gradu Hrvatske.

Akcija se odvija u organizaciji Udruge studenata grada Splita pod geslom “Budi faca i sudjeluj”, a svi zainteresirani moći će joj pristupiti od 10 do 18 sati.

Broj sudionika raste iz godine u godinu, a da sve protekne u najboljem redu pobrinut će se stručni tim Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Potaknuti predbožićnim duhom, studenti već niz godina organiziraju ovu manifestaciju, a dobra vijest za sve sudionike je kako ih nakon darivanja krvi očekuje besplatan ručak u restoranu Studentskog centra.



\'Jako smo ponosni što upravo mi imamo priliku organizirati ovu veliku humanitarnu akciju i time pokazati da nema mjesta animozitetu sjevera i juga te da je ovo predblagdansko vrijeme idealno da pokažemo brigu za one u nevolji. Studenti su uvijek bili ti kojima nije bilo teško pomoći, zbog čega svih pozivam da dođu u srijedu u SC i svojim sudjelovanjem spase jedan život\', poručio je Ivan Lukšić, predsjednik Udruge studenata grada Splita.

Da bi čekanje u redu bilo što zabavnije pobrinut će se maskota Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., hrčak Hrki, kao i volonteri koji će svim sudionicima ovog događaja ponuditi sve informacije o Igrama.

Suorganizatori ovog događaja su Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016., Rotaract klub Zagreb 1242, Club & Lounge „Roko“ te još 11 studentskih udruga koje djeluju u Zagrebu.

PR objava

Još vijesti