Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dobra ideja ili...? Na poznatom sveučilištu studenti pišu lažne ispite kako bi se riješili straha od polaganja pravih ispita

MojFaks | Akademska četvrt, 29.04.2019.Dobra ideja ili...? Na poznatom sveučilištu studenti pišu lažne ispite kako bi se riješili straha od polaganja pravih ispita

Svi koji su studirali znaju da je vrijeme ispitnih rokova vrlo stresno razdoblje. Studenti moraju učiti za puno ispita, vremena je sve manje, a ispiti se nižu dan za danom. Tada se većina studenata doslovno pretvara u stres. Međutim, poznati Oxford je odlučio stati na kraj ispitnom stresu s jednom vrlo inovativnom idejom.

Prestižno Sveučilište Oxford želi da se njegovi studenti manje stresiraju kada je u pitanju polaganje ispita. Tjeskoba pred ispite nije ništa novo i javlja se kod većine studenata u svijetu, no poznato sveučilište pokušava doskočiti tom problemu.

S Oxforda poručuju da čine sve kako bi studentima pružili podršku u ispitnom razdoblju... izvor: Pixabay

Kako bi studente opustili te ih na neki način naviknuli na pisanje ispita i tako barem malo studentima smanjili stres, odlučili su davati "lažne" ispite kao pripremu za prave ispite. Na Oxfordu postoje razna savjetovanja i radionice za studente usmjerene na to da se studenti lakše nose sa stresom zbog ispita. Sada su s "lažnim" ispitima otišli korak dalje, a studenti su zadovoljni jer kako kažu, to im pomaže. U posljednjih nekoliko godina, vidi se da se europska i američka sveučilišta brinu za mentalno zdravlje svojih studenata i za to kako se nose sa stresom i tjeskobom zbog ispita pa im omogućavaju imanje kućnih ljubimaca u domu, besplatne masaže kao i besplatna savjetovanja.

Većina studenata je pod stresom za vrijeme ispitnih rokova pa im pojedini fakulteti pokušavaju pomoći na različite načine...izvor: FreePik

"Vrlo ozbiljno shvaćamo dobrobit studenata i učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo im pružili podršku u ispitnom razdoblju.", rekao je glasnogovornik Oxforda.

...Preslatko: Na ovom sveučilištu studenti će ispitni stres smanjivati igrom i šetnjom sa psima...Ivana Petrić
foto: ilustracija/pravos.unios.hr


Oxfordispitni stresstresstres od ispitalažni ispititjeskobaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se