P.S. u Laganini

Malo hrvatsko naselje uz bok Meksiku, Japanu i Islandu – nalazi se na popisu destinacije koje turisti moraju posjetiti

U blizini možda glavnog hrvatskog turističkog grada, nalazi se i ovo malo naselje kojeg preporučuju.

19. Siječnja 2024 13:42
Cavtat

Cavtat Foto: Canva

Putovanja i pojedine turističke destinacije diljem svijeta sve su popularnije. Jedan od razloga tome je činjenica da su putovanja danas puno dostupnija i povoljnija nego što je to bio slučaj unazad nekoliko desetljeća.

No, upravo zbog popularnosti pojedinih turističkih destinacija, dolazi do masovnog turizma zbog kojeg, ponekad, odmor nije kao iz snova. Posljedice toga su prepune turista, manjak slobodnih mjesta na plaži, u restoranima, kafićima, muzejima i drugim atrakcijama.

Upravo zbog toga, poznati turistički portal Matador Network napravio je popis destinacija koje treba posjetiti u 2024. godini, a koje nisu turistički razvikane – barem zasad. Zanimljivost je ta što se na tom popisu nalazi i jedno malo hrvatsko naselje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Cavtat s predivnim i čistim morem

Radi se o Cavtatu koji nešto više od 2000 stanovnika, a nalazi se blizu Dubrovnika. Pripada Općini Konavle, a Matador Network ga opisuje kao savršenu destinaciju ako želite izbjeći masovni broj turista u drugim popularnijim gradovima na hrvatskoj obali.

Preporučaju plaže Žal i Rat za kupanje i sunčanje, a more opisuju kao kristalno čisto. Od kulturnih atrakcija preporučaju kuću poznatog slikara iz 19. stoljeća, Vlahe Bukovca, gdje je živio u djetinjstvu.

Ta je kuća sada pretvorena u muzej posvećen njegovoj radu. Od ostalih gradova, naselja i destinacija na njihovom popisu nalaze se: Vopnafjordur (Island), Teahupo'o (Tahiti), Farski otoci, Paracas (Peru), Bacalar (Meksiko), Fukuoka (Japan), Assam (Indija), poluotok Osa (Kostarika) i Kerrville (Teksas).
 

Još vijesti