S.D. u Laganini

TikTok osvijetlio mnoge: ako radite ovaj posao možete zaraditi 100.00 funti za zamjenu jedne žarulje

Društvene mreže šokirane, sad bi svi žaruljali!

12. lipnja 2023 16:36
Ovaj posao nije za svakog

Ovaj posao nije za svakog Foto: Tricky_Shark/Shutterstock

Nakon što je korisnik TikTok platforme, Science8888, objavio video u kojem priča o poslu za koji u jednom danu možete zaraditi preko 100 000 funti, društvene mreže preplavile su reakcije drugih korisnika, a mnogima im se u glavi upalila lampica.

Naime, za ovaj posao dobit ćete 100 000 funti, a sve što trebate je promijeniti jednu žarulju.

Ako se ne bojite visina i dosta vam je dosadnog uredskog posla, zamornog fizičkog posla ili jednostavno tražite karijeru, čeka vas svijetla budućnost.

Naravno i ovaj posao dolazi s određenim „cakama“. Sigurno ste promijenili puno žarulja i mislite si kako to nije problem, ali ovakvu žarulju sigurno nikada niste vidjeli, a kamoli promijenili

Unatoč pozamašnoj plači, nedostaje ljudi koji bi obavljali posao „Tower Lantern Changer“, baš zbog rizika posla. Ovaj posao uključuje zamjenu žarulja na signalnim stupovima visokim preko 600 metara.

 

@science8888 Two days of work can earn $300000 #usa #tiktok ♬ Aesthetic

 

„Ovaj tip signalnog tornja razlikuje se od običnih visokih tornjeva. Što se tiče izgleda, izgrađen je od metalnog nosača - što je veća visina, to je nosač tanji - i nema nikakvih zaštitnih mjera, penjači se oslanjaju isključivo na uže da ih zaštiti.“

Ako i dalje mislite da je ovaj posao za vas, postoje određeni uvjeti koje trebate ispuniti. Osim toga što se ne smijete bojati visine, morati biti u izrazito dobroj kondiciji jer sam uspon na toranj traje preko tri sada, a povratno putovanje čak šest sati.

Iako se u videu tvrdi da možete zaraditi 100.000 funti, plaća se razlikuje prema drugim stranicama.

Na snimku su reagirali mnogi, a komentari nekih doista su urnebesni.

„Zamisli da dođe do vrha i shvati da je zaboravio žarulju“, dodao je jedan korisnik TikTok društvene mreže.

Prema Field Engineeru početnici penjači na tornjeve, s manje od godinu dana iskustva često prosječno zarađuju tek 17 USD (13 GBP) .

„Za one s više iskustva od toga, mogu očekivati da će zaraditi oko 19 dolara (15 funti) po satu.“

Iako plaće variraju, jasno je da su, i dalje, u pitanju velike svote novaca, ali očito je zašto još uvijek postoji manjak radnika u ovoj branši.

Još vijesti