V.K. u Karijera

Top 7 studentskih božićnih poslova: Rad na adventskim kućicama, prodaja drvaca, maskota festivala...

Osim što na radijskim postajama već naveliko sviraju božićne pjesme, a izloge supermarketa krase božićne dekoracije, sve je više i božićnih studentskih poslova u ponudi.

24. studenog 2021 13:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svaka kuna dobro dođe kad je studentski džep u pitanju, posebice oko božićnih praznika. Vrijeme je darivanja, kupnje poklona, božićnih evenata stoga je svako "debljanje" budžeta dobrodošlo u ovom periodu. Pronašli smo nekoliko zanimljivih poslova, tematski vezanih s božićnim blagdanima kako biste možda malo uspjeli napuniti svoju studentsku kasicu-prasicu.


Kućica ili klizanje?


Studentski centar Šibenik objavio je nekoliko studentskih poslova za svoje korisnike koji su vezani uz Božićne radosti.


Arctic d.o.o. traži četiri studenta za rad na klizalištu u Šibeniku. U opisu posla stoji kako bi studenti bili zaduženi za iznajmljivanje klizaljki, održavanje leda te na ispomoći u montiranju klizališta. Planirani period rada je od 25. studenoga do 11. siječnja sljedeće godine, a satnica je 26,56 kuna. Kontakti informacije, kao i ostale detalje možete provjeriti na ovom linku.


>>>Poslodavci zapošljavaju srednjoškolce jer su jeftinija radna snaga i od studenata: 'Imamo 30 posto više ugovora nego lani, dobni prosjek je 17 godina'<<<


Ako vam bolje leži rad s ljudima nego klizaljkama, Studentski centar Šibenik objavio je posao usluživanja jela i pića u kućici na adventuri. Poslodavac Dalmatino 022 nudi vam satnicu od 30 kuna za rad na kućicama, a početak rada predviđen je od 3. prosinca. Radno vrijeme je od 10 ujutro pa sve do 23 sata. Detalji kontakta poslodavca nalaze se na ovom linku.


Foto: screenshot via Facebook@Studentski centar Šibenik


Adventske kućice na Korzu i u Opatiji


Iako niti jedan advent neće izgledati kao prije pandemije, naši se gradovi trude raspiriti "božićni duh", iako u manjem obimu nego prije. Student servis Rijeka također je u potrazi za studentskim radnim snagama na adventskim kućicama.


Suza T.B. d.o.o. traži tri studenta za rad na svojim kućicama u Rijeci, na Korzu. Rad je podijeljen u dvije smjene i početak rada je 27. studenog. Satnica je minimalna za normalne radne dane, 26,56 kuna, ali rad nedjeljom i blagdanom se plaća više: 39,84 kune!

Za ovaj posao poslodavac traži studente koji su komunikativni, simpatični, odgovorni i motivirani. Sve ostale detalje možete provjeriti na ovom linku.


>>>'Ako želiš biti vođa moraš imati fakultet': Evo što je bitno ako brzo želite naći posao<<<


I grad Opatija imat će svoje kućice, pa je studentima koji žive u blizini ovo odlična prilika da podebljaju svoj budžet. Burger point d.o.o. traži dvoje studenata za rad na adventskoj kućici s početkom rada od 26. studenog, pa sve do 15. siječnja sljedeće godine. Oni nude nešto veću satnicu od 30 kuna, a napominju kako nema rada nedjeljom i blagdanom. Traže odgovorne studente spremne na timski rad i ljubaznost, a plaćaju vam i izradu sanitarne knjižnice! Detalje kako se prijaviti na ovaj posao možete vidjeti ovdje.

Foto: screenshot via Facebook@Student servis - Studentski centar Rijeka

Božićna drvca i puniji budžet


Kaže se kako nas određeni mirisi mogu podsjetiti na određene događaje iz našeg života. Miris bora je jedan od najljepših i najintenzivnijih mirisa (osim pečenja kolača) koji podsjećaju na Božićne dane. Studentski centar Zagreb objavio je oglas za studentski posao u sklopu trgovačkih centara. Traže se studenti koji bi radili na prodaji božićnih drvaca na uhodanim lokacijama i sa stalnim kupcima. Istovar, raspakiravanje, deklariranje i priprema prodajne lokacije samo su dio opisa posla, a mjesto rada je na području Zapruđa i Ulice grada Vukovara.


>>>Nekima se nakon fakulteta smiješi plaća i do 10 tisuća eura: Ovo su firme koje u Hrvatskoj isplaćuju NAJVIŠE PLAĆE<<<


Osim stanice od 35 kuna, u oglasu stoji kako je radno vrijeme po dogovoru, a početak rada je 16. prosinca, pa sve do Badnjaka: 24. prosinca.


Foto: screenshot via sczg.unizg.hr


Advent s pogledom na more? Da!


Turistička zajednica grada Zadra traži čak pet studenta/ica za rad na Adventu u Zadru. U opisu posla stoji da traže pet hostesa koji/e bi radili na dvije lokacije: Trg Petra Zoranića i trg Pet bunara. Za ovaj posao nudi se satnica od 26,56 kuna, radi se u popodnevnim satima od 17 pa do ponoći i prekovremeni rad, noćni rad, nedjeljom i blagdanima plaća se 50 posto više. Svi detalji nalaze se ovdje. 


Traži se maskota Dubrovačkog zimskog festivala i zvijezda svake zabave


Ako vam stajanje pred fotoaparatom ne predstavlja problem, a romantična šetnja Stradunom u blagdansko vrijeme za novac ne zvuči tako loše, pronašli smo još jedan zanimljivi posao za vas!


Jesi spreman/a postati medo? "Medu vole veliki i mali i baš svi se žele slikati s njim. Medo je uvijek rado viđen i duša je zabave gdje god da se pojavi. Medo je jednostavno zvijezda Dubrovačkog zimskog festivala", stoji u opisu ovog zanimljivog posla.


Dubrovački zimski festival traži veselog studenta ili studenticu koji znaju raditi s djecom i spremni su dijeliti blagdansko raspoloženje tijekom ovogodišnjeg festivala. "Ako misliš da imaš sve što jednom medu treba, javi nam se u inbox. Čekamo te", poručili su putem Facebook stranice Dubrovačkog zimskog festivala.

Još vijesti