Moj Faks u Nakon predavanja

Znanost je puna čuda! Priključi se Noći istraživača i saznaj što nas razlikuje od banane

Održat će se u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

15. rujna 2023 10:05
Noć istraživača 2023.

Noć istraživača 2023. Foto: PR

Ovogodišnje izdanje Noći istraživača će se održati u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku u petak, 29. rujna. Posjetitelji će još jednom imati priliku sudjelovati u brojnim zanimljivim eksperimentima, interaktivnim radionicama, igrama, edukativnim izložbama, predavanjima i brojnim drugim aktivnostima, kroz koje će se predstaviti najnovija znanstvena otkrića na razumljiv i zabavan način.

Kako uloviti kukca? Što nas razlikuje od banane? Kako znanost može biti zabavna? Kako učiti STEM kroz igru? Samo su neke od tema koje su pripremili za vas, a prilagođene su različitim uzrastima, od predškolske dobi do studenata i široke javnosti tako da će se pronaći nešto za svakoga!

Logo Noći istraživača Logo Noći istraživača Foto: PR

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a odvijat će se na popularnim gradskim lokacijama u vremenu od 17 do 22 sata.

Detaljan program događanja možete pronaći na mrežnoj stranici jaistrazujem.hr. Europska noć istraživača se organizira u okviru Horizon Europe projekta „Reconnect Science with the Blue Society – Blue-connect“, koji okuplja 9 partnerskih institucija: Sveučilište u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Jurja Dobrile u Puli, Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci STEP-RI.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže u kreiranju, istraživanju i otkrivanju znanosti na ovogodišnjoj Noći istraživača!

 

Još vijesti