Mojfaks.hr u Vijesti

Split: Izglasana blokada Filozofskog fakulteta

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu na današnjem su plenumu izglasali potpunu blokadu fakulteta...

25. studenog 2009 15:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks


Na današnjem izvanrednom Plenumu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu izglasana je blokada, a ista je odmah i provedena u djelo na lokaciji u Radovanovoj ulici. Fakultet djeluje na sedam različitih lokacija u gradu, a upravi fakulteta studenti su uputili pismo o obustavi nastave na svim lokacijama. Dopustit će se održavanje ispita, kolokvija i konzultacija.

“Obavješteni smo o blokadi fakulteta, sazvan je kolegij pročelnika i nastavni proces je u prvom planu, te ćemo ići prema tome da osiguramo normalno odvijanje nastave” - izjavio je dekan Filozofskog fakuteta prof. dr. Marko Trogrlić.

Studenti ne odustaju od blokade sve dok se ne ispuni njihov zahtjev, a to je potpuno javno financiranje obrazovanja, te odbijaju prijedlog ministra Radovana Fuchsa koji svim brucošima jamči besplatan upis na fakultet.

Nisu svi studenti za blokadu

Na plenumu su bili prisutni i studenti koji su protiv blokade fakulteta. Smatraju da ovo nije najbolje rješenje te dodaju da su proljetos mnogi studenti zbog blokade izgubili ispitne rokove. Dio protivnika blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu također je postavio pitanje u legitimnosti, tražeći da se održi referendum na kojem bi se 6500 studenata očitovalo o blokadi.

I Zadar kreće u blokadu?

Večeras u 20 sati zadarski studenti održat će plenum Nezavisne studentske inicijative na kojem će se raspravljati o novonastaloj situaciji. Plenum će se održati ispred Studentskog kluba "Božo Lerotić".

Pročitajte još...
Studenti iz Splita danas se pridružuju prosvjedima
Blokiran i Fakultet političkih znanosti
Studenti objavili prijedlog izmjena Zakona o znanosti i visokom obrazovanju

Još vijesti