Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Status službene osobe dobit će i obrazovni radnici? Ministrica Divjak šalje prijedlog premijeru Plenkoviću i ministru Bošnjakoviću

MojFaks | Vijesti, 11.07.2019.Status službene osobe dobit će i obrazovni radnici? Ministrica Divjak šalje prijedlog premijeru Plenkoviću i ministru Bošnjakoviću

Ministrica Divjak predložit će premijeru Plenkoviću i ministru Bošnjakoviću da u najavljenim izmjenama Kaznenog zakona, osim socijalnih radnika, status službene osobe dobiju i odgojni-obrazovni radnici kako bi se učinio iskorak u sustavu fizičke zaštite u školama, doznaje N1 iz izvora iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Takav prijedlog promjene statusa odgojno obrazovnih radnika nalazi se i u Akcijskom planu za prevenciju nasilja u školama koji je trenutno u javnom savjetovanju.

Podsjetimo, nakon oružanog napada u Đakovu koji je rezultirao smrću socijalne radnice i teškim ranjavanjem njezinog kolege pravnika iz istog centra za socijalnu skrb, nanovo se aktualiziralo pitanje zakonskog definiranja napada na socijalne radnike.

Slična inicijativa dolazi i od radnika u zdravstvu, a sada, kako stvari stoje, i iz Ministarstva obrazovanja, piše portal N1.


Provjeri još...

>> SRAMOTA: Pogledajte kako učenici provociraju profesora za vrijeme nastave. Naravno da je na kraju izgubio živce - VIDEO
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se