Mojfaks.hr u Vijesti

Objavljeni rezultati natječaja za studentski smještaj: Pogledajte jeste li zadovoljili bodovni prag!

Studentski centar u Zagrebu nešto ranije ovoga petka objavio je rezultate natječaja za studentski smještaj u Zagrebu, na koji se ove godine prijavilo 9626 studenata. Bodovni prag ove godine iznosio je 1365 bodova, a svoje mjesto u domu nije ostvarilo nešto više od tri tisuće studenata.

16. kolovoza 2019 17:51
Objavljeni rezultati natječaja za studentski smještaj: Pogledajte jeste li zadovoljili bodovni prag!

Objavljeni rezultati natječaja za studentski smještaj: Pogledajte jeste li zadovoljili bodovni prag! Foto: MojFaks

Broj studenata koji su ostvarili pravo na smještaj nije se znatno promijenio od prošle godine, kada smo pisali o nepravilnostima koje se pojavljuju pri bodovanju, ali bodovni prag za dvadesetak je bodova veći nego što je bio onaj konačni od prošle godine. Iako se prošlogodišnji nekoliko puta izmijenjivao od prvobitne objave rezultata, još nije poznato hoće li se to dogoditi i s ovogodišnjim, a cijelu privremenu rang listu pogledajte ovdje.


Na službenoj stranici Studentskog centra stoji i kako studenti koji su ostvarili pravo obavezno moraju prije useljenja priložiti i potvrdu liječnika. Ta se potvrda može nabaviti kod školskog ili sveučilišnog liječnika, a oni studenti koji nisu još u mogućnosti tu potvrdu nabaviti, mogu priložiti potvrdu svog liječnika opće prakse, koja će im privremeno poslužiti do pregleda kod liječnika učeničke ili sveučilišne medicine.


Oni studenti koji žele poslati pismo žalbe, to mogu i učiniti najkasnije osam dana od objave rezultata, dakle 24. kolovoza. Pismo žalbe mogu poslati isključivo Povjerenstvu za prigovor Studentskog centra u Zagrebu preporučenom poštom na adresu:


Studentski centar u Zagrebu
Povjerenstvo za prigovor
Savska cesta 25
10 000 Zagreb


Neki fakulteti imaju prosjeke i iznad 4,5


Osim toga, SC je objavio i prosjeke ocjena pojedinih zagrebačkih fakulteta, a najviši prosjek imali su prijavljeni studenti preddiplomskih studija s Akademija likovnih i dramskih umjetnosti, gdje su obje imale prosjek ocjena odličan (4,5)! Prijavljeni studenti diplomskog studija Medicine imali su jednako dobar prosjek od 4,5, a brucoši, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu fakulteta, imali su prosjek ocjena od 4,3.


Oni studenti koji su zadovoljili bodovni prag svoje mjesto u domu mogu rezervirati, i to on line putem, a u te sobe moraju useliti do 10. rujna, nakon čega će se rezervacije brisati, a studenti će potom useliti u one sobe koje su ostale slobodne. Kada se usele u preostale slobodne sobe nakon 10. rujna, plaćaju iznos od 10 kuna po danu, do 1. listopada.

Useljavanje i rezervacije do prve polovice rujna, a moguća su i preseljenja


Plaćanje rezervacija studentima će biti omogućeni od 28. kolovoza u 8 sati, pa sve do 10. rujna u podne, a detaljne upute za plaćanje možete vidjeti ovdje. Pak same sobe mogu se rezervirati u terminima koje je naveo SC:


Screenshot SCZG službene stranice

Studentski centar omogućio je i premještaje između domova, a za predavanje zahtjeva, za koji mora postojati opravdan razlog, ne postoji rok. Obrazac zahtjeva za premještaj će studenti moći donijeti osobno, poštom na adresu koju smo već naveli, ili putem e-maila Studentskog centra (poslovnica@sczg.hr). 



P.H.

Foto: Darko Ba/arhiva MojFaks

Još vijesti