P.S. u Laganini

Dubrovnik dobio novu nevjerojatnu turističku atrakciju – vožnju biciklom na žici iznad grada

Nesvakidašnja aktivnost koju će isprobati samo oni najhrabriji

18. kolovoza 2023 16:17

"Skybike" Dubrovnik Foto: skybike_dubrovnik/Instagram

Hrvatski turizam iz godine u godinu sve se više razvija, a samim time dobiva i mnogobrojne nove lokacije te aktivnosti koje dodatno privlače turiste. Dubrovnik je među turistima vjerojatno jedna od najpoznatijih lokacija na hrvatskoj obali, a sada će biti još i popularnija!

Naime, u Dubrovniku je osvanula nova atrakcija koja je samo za one avanturističkog duha. Kako piše na web stranici Outdoor Dubrovnik, ova nova atrakcija je u obliku, ni manje ni više, već zračnog bicikla!

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Bike Dubrovnik (@skybike_dubrovnik)

Omogućena je vožnja biciklom iznad Dubrovnika s koje se pruža predivan pogled na cijeli grad, kao i na pojedine otoke koji se nalaze u blizini. Radi se o naizgled opasnoj aktivnosti, ali kako navodi Outdoor Dubrovnik, ova aktivnost na visokoj je razini sigurnosti.

„Skybike u Dubrovniku izvanredan je spoj tehnologije i avanture. Dizajniran je imajući na umu sigurnost i udobnost, a ovi posebni izrađeni bicikli imaju ergonomska sjedala, čvrste pojaseve i najsuvremenije pogonske sustave. Vozači su sigurno pričvršćeni za svoje bicikle, osiguravajući uzbudljivo, ali sigurno iskustvo visoko iznad zemlje“, napisali su.

Postoje i jasna pravila za sudionike

Osim opisa aktivnosti, navode i neke osnovne informacije koje trebaju znati svi posjetitelji. Postoje neka pravila kojih se moraju pridržavati, a to su da osobe koje se boje visina ne smiju isprobati „Skybike“, osim njih na biciklima se ne smiju voziti niti trudne žene, kao ni osobe koje su srčani bolesnici.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Bike Dubrovnik (@skybike_dubrovnik)

Ovom izvanrednom iskustvu smiju pristupiti oni koji su viši od 160 centimetara te koji imaju manje od 115 kilograma. Nadalje, osobama mlađim od 15 godina pristup aktivnosti „Skybike“ nije dopušten.

U ostalim informacijama piše da jedna vožnja traje 25 minuta, a cijena karte po osobi za ovo adrenalinsko iskustvo iznosi 30 eura. Vjerujemo da je osjećaj nevjerojatan, ali treba imati dovoljno hrabrosti za isprobati ovako nešto!

Anketa

Biste li isprobali ovu vožnju biciklom po žici u Dubrovniku?

Ukupno glasova:


 

Još vijesti